Obsah
BULGUROTO
Milí strávníci,
určitě jste si všimli v tomto týdnu v našem jídelníčku nového netradičního jídla - BULGUROTO (Bulgurové rizoto).
A abychom nekrmili pouze vaše žaludky, ale i vaše hlavičky, přidáváme k jídlu recept a pár informací.
BULGUR se řadí mezi zdravé produkty z obilovin. Jedná se o předvařenou nalámanou celozrnnou pšenici, která je díky této úpravě nutričně bohatá. Bulgur lze použít všude tam, kde rýži. Můžeme jím nadále nastavovat karbanátky, pomazánky, zapékat ho.
Oproti bílé rýži má více vitamínů, minerálů a nižší glykemický index.
BULGUROTO ( Bulgurové rizoto)
Ingredience: Bulgur, kuřecí maso, sůl, cibule, olej, steril. hrášek, mrkev, kukuřice, voda, sýr na stouhání
Postup:
Bulgur připravíme podle návodu na obalu. Zpravidla se dělá tak, že se zalije vodou v poměru 1:2, přivede se k varu, odstaví se a nechá v teple 20 minut dojít.
Omyté maso umeleme nahrubo a na cibuli osmažené do růžova opečeme, osolíme zalijeme vodou a dusíme do měkka. Přidáme steril. hrášek, uvařenou a nakrájenou mrkev, kukuřici a povaříme 5 minut.
Promícháme s Bulgurem a podáváme sypané strouhaným sýrem.
Jako přílohu můžeme dát okurku, červenou řepu nebo Kunovjanku.
Přejeme dobrou chuť
Andrea Soukupová
vedoucí ŠJ