Obsah

Stránka

Úhrada stravného

Pro žáky

13. 3. 2017 Zobrazit více

stravné za 18. 11.

vrácení

16. 11. 2016 Zobrazit více

BULGUROTO

nový recept

Milí strávníci,

určitě jste si všimli v tomto týdnu v našem jídelníčku nového netradičního jídla - BULGUROTO (Bulgurové rizoto).

A abychom nekrmili pouze vaše žaludky, ale i vaše hlavičky, přidáváme k jídlu recept a pár informací.

BULGUR se řadí mezi zdravé produkty z obilovin. Jedná se o předvařenou nalámanou celozrnnou pšenici, která je díky této úpravě nutričně bohatá. Bulgur lze použít všude tam, kde rýži. Můžeme jím nadále nastavovat karbanátky, pomazánky, zapékat ho.

Oproti bílé rýži má více vitamínů, minerálů a nižší glykemický index.

 

 

BULGUROTO ( Bulgurové rizoto)

Ingredience: Bulgur, kuřecí maso, sůl, cibule, olej, steril. hrášek, mrkev, kukuřice, voda, sýr na stouhání

Postup:

Bulgur připravíme podle návodu na obalu. Zpravidla se dělá tak, že se zalije vodou v poměru 1:2, přivede se k varu, odstaví se a nechá v teple 20 minut dojít.

Omyté maso umeleme nahrubo a na cibuli osmažené do růžova opečeme, osolíme zalijeme vodou a dusíme do měkka. Přidáme steril. hrášek, uvařenou a nakrájenou mrkev, kukuřici a povaříme 5 minut.

Promícháme s Bulgurem a podáváme sypané strouhaným sýrem.

Jako přílohu můžeme dát okurku, červenou řepu nebo Kunovjanku.

 

Přejeme dobrou chuť

 

Andrea Soukupová

vedoucí ŠJ


19. 10. 2016 Zobrazit méně

Jídelníček

aktuální jídelníček

17. 10. 2016 Zobrazit více

Zahájení školního roku

První dny ve škole

30. 8. 2016 Zobrazit více

ZMĚNA VÝŠE STRAVNÉHO

ZMĚNA VÝŠE STRAVNÉHO

20. 5. 2016 Zobrazit více

Stravné

Stravné

11. 1. 2016 Zobrazit více

Stránka